Om Skogåsens Samfällighetsförening

Ett par mil söder om Stockholm i förorten Skogås, finner du det trivsamma radhusområdet på Rapsodivägen som utgör Skogåsens Samfällighetsförening.
Det är trevligt beläget nära sjön Drevviken och erbjuder härlig natur med strövområden och badplatser.

Området stod klart 1979 och består av totalt 182 fastigheter. En stor del av den ursprungliga naturen bevarades när området byggdes vilket betyder att en stor del av växtligheten på de gemensamma ytorna är ”orginalnatur” och inte planterad i efterhand, något som är ganska unikt! Vårt område är Kulturmiljöskyddat.

Radhusen är uppförda i betong med ljus färgsättning i fasaderna. De varierar i storlek från 3 till fem rum och kök plus friliggande förråd. Till varje fastighet hör garage i närliggande garagelängor. Samfälligheten äger gemensamt en kvarterslokal. Husen, tomtplättar och gemensamma ytor är välskötta och vi som bor i samfälligheten strävar efter att hålla området i gott skick.

God gemenskap är något som genomsyrar samfälligheten och området är levande och trivsamt.

Radhusområdet ligger alldeles i närheten av Skogås Centrum som erbjuder ett antal mindre affärer, livsmedelsbutiker och restauranger. Vid Skogås Centrum finns även pendeltågsanslutning (Nynäshamn/Västerhaninge – Bålsta) samt ett antal bussanslutningar, bland annat till Farsta. En tur med pendeltåget till Stockholm Central tar cirka 20 minuter. Närhet finns även till Länna Handelsplats med ett stort urval av olika butiker, Bauhaus, ICA Maxi, City Gross och Willys. Sportaffärer och affärer för hemelektronik hittar du också där.

Skogås ligger som tidigare nämnt intill Drevviken och på sommaren finns ett stort antal badplatser att tillgå och på vintern är den frusna sjön full av skridskoentusiaster (från proffs till barnfamiljer).