”EPA-ungdomar”, 11/11 kl 19, nytt datum för träff med polisen!

Information från Huddingepolisen:

Hej igen, av lite olika anledningar så behövde vi flytta vårt möte som var planerat till före höstlovet, vi har fått in några intresseanmälningar, men det finns utrymme för att bli fler, så sprid gärna detta till era ungdomar. Vi har fått förfrågan om även de som fyllt 18 och har B-körkort och vanlig bil får vara med – självklart! Alla som är 15-20 år är välkomna med valfritt fordon!

(vill också förtydliga att vi är tacksamma för att flera av er ville hjälpa oss att sprida detta genom att dela i olika Facebook-grupper, men vi ber er att inte göra det denna gång, då vi känner att vi till en början vill gå via våra grannsamverkangrupper och att det sprids via föräldrar till ungdomar och inte helt fritt till alla som ev läser ett FB-inlägg. Vi kanske gör annorlunda i ett senare skede och då kommer vi sprida det via vår egen FB-kanal där ni gärna får dela i så fall, men inte nu vid starten) 

Polisen söker kontakt med ”EPA-ungdomar”!

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasterbotten/epa-ungdomar-spanar-efter-tjuvar

Vi får ofta in klagomål på Epa-traktorer (eller A-taktorer som det oftast egentligen är) och tycker därför det skulle vara toppen om vi istället kan ge alla våra ungdomar som är motorburna och har sin bil som intresse, en meningsfull uppgift.

Se gärna klippet i länken ovan (tar 2 min) tillsammans med din ungdom och hör av er till mig om det är några som tycker detta verkar intressant!

Som ni kunde se i förra månadens rapport så är de flesta inbrott senaste tiden kvälls- och nattetid och helgerna har varit hårt drabbade, den tid på dygnet då många ungdomar vill träffas och köra runt i sina bilar / A-traktorer.

Tycker det vore fantastiskt om vi kan få igång ngt liknande i Huddinge och att ungdomarna kan få känna sig behövda och uppskattade istället för klagade på. OM det dessutom finns några GSV-områden som kan tänka sig att swisha dem en bensinpeng då och då så borde detta verkligen kunna bli ett ”win win-koncept”.

Uppstartsmöte med intresserade ungdomar: onsdag 11 november kl 19.00, vi träffas på Huddinge kyrkas parkering, Kommunalvägen 21 (intill Lokalpolisstationen) och går ner till dansbanan i Rådsparken så att vi kan vara under tak.

Anmäl intresse till: kommunpolis-lpo-huddinge.region-stockholm@polisen.se så att vi vet ungefär hur många som kommer (polisen bjuder på fika)

OBS! pga nya corona-restriktioner så kommer mötet alltså att hållas utomhus – varm klädsel rekommenderas.